top of page

3 BESTUURSLEDEN

 

 

Grietje Braaksma 

 

Grietje Braaksma (Berlikum 1961).Vanaf 1980 zit ik in het boekenvak. Omdat ik niet wist wat ik wilde gaan studeren ging ik maar eens een jaartje in de boekhandel werken. Het bleek een langdurige liefde, want heden te dage zit ik nog steeds tussen de boeken, nu als inkoper Boeken & Tijdschriften bij de Bijenkorf. Lezen helpt je het leven te begrijpen en te doorgronden. Het  geeft je de mogelijkheid te reflecteren op je eigen leven. Het is altijd een goed onderwerp om met vrienden & vreemden over te praten. Boeken zijn belangrijk voor kinderen. Ze kunnen verdwijnen in de fantasie van een boek, het troost ze als ze verdrietig zijn en helpt ze zichzelf te worden en te blijven. Het verbindt je met andere kinderen met een ander geloof of een andere achtergrond en een andere levensgeschiedenis. Boeken zijn voor alle kinderen, daar wil ik me blijvend voor inzetten. Vandaar dat ik 100% achter de doelstelling van Stichting 3 sta en graag toetrad tot het bestuur.

Harmen van Straaten 

 

In 1987 illustreerde Harmen zijn eerste kinderboek en daarna heeft hij zo’n circa 400 boeken geïllustreerd. Harmen is drie keer getipt door de kinderjury, hij ontving een gouden appel van Bratislava voor zijn illustraties en werd bekroond met de gouden penseel van Japan.

Harmen schreef ruim 50 boeken voor alle leeftijden. Van prentenboeken voor de allerkleinsten tot romans voor 15-jarigen en ouder. Vertalingen van zijn werk worden o.a. in Duitsland, België, Korea, Japan, Frankrijk, Noorwegen, Zweden en Denemarken uitgegeven.

 

Mylo Freeman

 

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. In Amsterdam doorliep ze de Rietveldakademie waar ze afstudeerde in de richting illustratie. Na een korte zangcarriere en de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het tekenen voor kinderen. Haar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Met deze boeken vult ze een hoognodige niche, namelijk prentenboeken met meer diversiteit!Het character van prinses Arabella heeft niet alleen geleid tot inmiddels 9 prentenboeken, maar ook een poppenserie, een app en een theaterstuk. Mylo geeft daarbij ook workshops, lezingen en geeft samen met Maria Romijn muzikale voorstellingen rond haar prentenboeken. Dit onder de naam Mylo's Muzikale Prentenboek!

RAAD VAN ADVIES

 

Nilüfer Öder
 
Nilüfer Öder werkte voor verschillende productie en filmmaatschappijen .Op dit moment is zij werkzaam bij de AVRO als ontwikkelaar van nieuwe programma's.
 

 

 

 

Jennifer van Vliet

 

Jennifer van Vliet heeft veel ervaring binnen de financiële wereld van non-profit organisaties zoals de European Cultural Foundation en Artsen zonder Grenzen.Maar ook als moeder van een half argentijnse dochter ondersteunt zij de doelstellingen met betrekking tot diversiteit en eigenwaarde.

 

bottom of page