top of page

3 OPRICHTERS

 

Mylo Freeman

Schrijver, illustrator en ondernemer

 

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en groeide op in Den Haag. In Amsterdam doorliep ze de Rietveldakademie waar ze afstudeerde in de richting illustratie. Na een korte zangcarriere en de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het tekenen voor kinderen. Haar eerste prentenboek Potje! ontving meteen de Kiekenboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan waaronder ook haar reeks over het donkere prinsesje Arabella. Met deze boeken vult ze een hoognodige niche, namelijk prentenboeken met meer diversiteit!Het character van prinses Arabella heeft niet alleen geleid tot inmiddels 9 prentenboeken, maar ook een poppenserie, een app en een theaterstuk. Mylo geeft daarbij ook workshops, lezingen en geeft samen met Maria Romijn muzikale voorstellingen rond haar prentenboeken. Dit onder de naam Mylo's Muzikale Prentenboek!

Joan Windzak

Psycholoog, ondernemer en sinds 2005 initiatiefnemer van het kinderboekenfeest in Amsterdam Zuidoost

In de afgelopen decennia heeft Joan gewerkt als begeleider/diagnosticus met kinderen met leer- en gedragsproblemen, beleidsmedewerker onderwijsinhoud en manager kinderopvang en voorschool (vve).

Daarnaast heeft zij een voorliefde voor kinderboeken hetgeen blijkt uit de verschillende kinderboekenfeesten die zij de afgelopen jaren heeft geïnitieerd met als doel kinderen in een prachtige ambiance te stimuleren om (meer) te gaan lezen.

Glynis Terborg
Schrijver van kinderfilms, kinderboeken, theatervoorstellingen, illustrator en ondernemer

Glynis Terborg is cultureel ondernemer met een eigen bedrijf genaamd Glynis Creations dat gespecialiseerd is in het maken en bedenken van educatieve producten voor kinderen. Van boeken tot workshops en van muziek- tot theater- en kunstprojecten. 

 

Zij is verder bekend als illustrator en auteur van het kinderboek ‘Max en zijn koffer’. “Dit boek werd geboren vanuit de behoefte die ik als kind (opgroeiend in Brabant met een Surinaamse achtergrond) had aan voor mij herkenbare verhalen.” Zij schreef vanuit diezelfde behoefte de kinderfilm ‘Oma is gek!’. Deze werd uitgezonden bij Z@pp, verkocht aan Arte en is genomineerd voor diverse prijzen waaronder de prestigieuze Prix Jeunesse International en de Cinekid Kinderkast Publieksprijs. Theater, film, schilderkunst: er zijn weinig kunstvormen waar zij zich niet aan waagt. Gemene deler in haar werk zijn altijd bewustwording, eigenheid en empowerment. Dat zijn ook thema's in 'Maisa en de maan.' In dit kijk- en leesboek wordt op een speelse manier verteld over sikkelcelziekte en de impact hiervan op een kinderleven. 

bottom of page