Doelstellingen van Stichting 3

 

  1. Het bevorderen de leescultuur bij kinderen en hun ouders.

  2. Het bevorderen van de taalvaardigheid en het leesplezier bij kinderen en hun ouders.

  3. Het stimuleren van de ontwikkeling van de (culturele) identiteit en herkenning door de introductie van kinderboeken- schrijvers, programmamakers, kunstenaars, theatermakers en muzikanten met een diverse (culturele) achtergrond.

  4. Het stimuleren van de ontwikkeling van de (culturele) identiteit door het presenteren van kinderboeken waarbij kinderen zichzelf herkennen in de karakters als het gaat om diversiteit.

  5. Het bieden van een podium aan kinderboekenschrijvers van boeken waarin de karakters een diverse (culturele) achtergrond hebben of anderszins diversiteit vertegenwoordigen.

Stichting 3 streeft naar meer diversiteit in kinderboeken. Stichting 3 belicht verhalen die vertelt worden vanuit een nieuw perspectief.  

 

Het identificeren met een hoofdpersoon en de intimiteit van een boek ervaren is essentieel voor de emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarnaast  zorgt herkenning van de eigen identiteit en/of culturele achtergrond in boeken op de korte termijn voor meer (voor) leesplezier

 

Ook op de langere termijn werpt het ontwikkelen van leesplezier bij kinderen  zijn vruchten af in de vorm van belezen, creatieve geesten met een grote verbeeldingskracht, sociaal inlevingsvermogen en niet te vergeten: kennis.