top of page

Weer een geslaagd Kinderboekenfestival in het Bijlmer Parktheater in 2016

Het was weer een geslaagd kinderboekenfestival in Amsterdam zuidoost meer dan 200 bezoekers hebben genoten van theater, muziek, optredens, workshops en andere activiteiten. Bekijk hier de foto's van een prachtige dag vol boekenplezier in een zonnig Amsterdam Zuidoost.

Het ‘Er was eens…’ kinderboekenfestival

Op zaterdag 7 mei was er van 13:00 tot 16:00 uur in Het Bijlmer Parktheater een bijzonder en feestelijk kinderboekenfestival. Dit werd georganiseerd door Stichting 3 en was speciaal voor alle kinderen tussen de 4 en 10 jaar die het leuk vinden om verkleed te genieten van een heerlijk boekenfeest waar diversiteit in kinderboeken centraal staat.

Het werd een sprookjesachtig boekenfestival met theater, boeken, workshops en muziek. Er waren optredens van Mylo Freeman en Maria Romijn, Glynis Terborg en Jetty Mathurin en NPNG. Je kon leren zwaardvechten, je laten schminken, gefotografeerd worden, een echte ridder tegenkomen, een illustratie-, theater- of rapworkshop volgen, boeken (voor)lezen en nog veel meer. De kinderen werden verwelkomt met kinderchampagne!

We streven naar het bevorderen van leesplezier en meer zelfbewustzijn bij kinderen.

Dit gebeurt vanuit onze kinderboekenfeesten met behulp van zang, dans, kunst en theater.

Het gaat ook om empoweren en het geven van eigenwaarde aan de kinderen.

Als je jezelf (en je vriendjes!) positief herkent in de boeken die je leest creëert dit meer zelfbewustzijn, zelfverzekerdheid en begrip voor elkaar. Door middel van herkenning, erkenning en rolmodellen o.a. in boeken wordt je wereldbeeld verruimt. Durf je te zijn wie je bent, durf je groot te dromen en… vind je lezen leuk!

Dus trek je mooiste verkleedkleren aan en kom ook naar ons volgende boekenfeest..


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page